Cliënt met overgewicht

Cliënt met overgewicht

  • aankomen, aanpassingen, beleid, bourgondisch, cholesterol, dieet, eten, frequent, gehalte, gesprek, gewicht, gewoontes, handvatten, hoog, huisarts, kennis, kilo, klacht, klachten, koken, leefstijl, leeftijd, moeite, overgewicht, recensie, sport, stimulans, stimuleren, stofwisseling, voedingspatroon

Ik heb mijn hele leven een constant gewicht gehad. Nooit problemen gekend. Hield er een Bourgondische levensstijl op na maar deed tevens ook iedere dag aan sport.

Na mijn 50e merkte ik dat ik begon aan te komen en dacht dat het vanzelf wel weer zou verdwijnen. Echter na een jaar of 3 was ik zo’n 13 kg aangekomen. Ik kende dit niet en vond het vreselijk. Ik heb me door mijn huisarts door laten verwijzen. Mijn cholesterol gehalte was ook te hoog.

Els Burgmeijer heeft me verteld dat mijn stofwisseling is veranderd door het ouder worden en ook omdat ik door lichamelijke klachten niet meer zo frequent sport ik in gewicht ben toegenomen. Els heeft me uitgelegd dat wat er in drie jaar bij komt niet in een paar weken af kan. Dat kon ik begrijpen. Ik wil ook geen dieet maar een voedingspatroon die bij mijn leeftijd en levensstijl past. Ze heeft me handvatten gegeven waardoor ik met maar een paar aanpassingen heel langzaam weer op mijn oude gewicht kan komen.

Ik ben nu 5 maanden verder en 5 kilo kwijt. Maar belangrijker nog is dat ik weet wat ik wel en niet moet doen middels de gesprekken die ik met haar heb gehad. Ik leef nog steeds Bourgondisch en ik houd van koken en lekker eten maar alles gaat met meer beleid. Els heeft me net dat beetje kennis meegegeven die ik nodig had om te beginnen met wat aanpassingen in mijn voedingspatroon en gewoontes te doorbreken.

Ik ga er van uit dat die laatste 5 kilo’s ook gaan lukken want de aanpassingen kosten me weinig moeite en ik geniet nog steeds van het eten. Bovendien stimuleren de verloren kilo’s om deze nieuwe levensstijl te blijven volgen. Ik ben zeer tevreden.

Jolanda L.

1 Comments

G. F.
Vorig jaar ivm een autoimmuunziekte door mijn huisarts verwezen naar Els Burgmeijer. Ik voel me altijd op mijn gemak bij haar en zij straalt een bepaalde rust uit zij weet altijd het positieve uit bepaalde dingen te halen. Mede door haar voedingsadviezen voel ik me erg goed. Het doel was ook om samen steeds naar de voeding te kijken om zo goed mogelijk met mijn ziekte om te gaan. Telkens heeft zij nieuwe tips Ik ga na een bezoek altijd weer met een goed gevoel naar huis.

Leave Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *