Wie ben ik

Wie ben ik - Els Burgmeijer - Praktijk KernGezondWie ben ik?

Wie ben ik? Mijn naam is Els Burgmeijer, diëtist en basispsycholoog. Ik ben moeder van 3 kinderen. In 2003 heb ik de studie psychologie afgerond aan de Universiteit Utrecht. Ik heb altijd een grote interesse gehad in voeding. Dus het was voor mij een logische keuze om naast mijn werk als psycholoog de opleiding Voeding & Diëtetiek te gaan volgen. Deze heb ik in 2010 heb afgerond.

Door mijn achtergrond als psycholoog heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over gedrag en gedragsverandering en help ik cliënten bij het veranderen van hun eetpatroon.

In 2014 heb ik de post-HBO-opleiding Kindervoeding en Kinderdiëtetiek gevolgd, waarbij ik mij heb gespecialiseerd in voeding van zwangere vrouwen en kinderen. Ik ben aangesloten bij het NKD (NetwerkKinderDietisten).

Geen standaard regeltjes of streng dieet

Het veranderen van het eetpatroon van een cliënt kan een behoorlijke opgave zijn. Of dit nou is met het doel fitter te willen voelen en lekker te willen eten of omdat het ‘moet’ voor de gezondheid. Eetgewoonten zijn vaak ingesleten en niet makkelijk aan te passen.

Samen met jou zoek ik uit wat je nodig hebt om tot verandering te komen. Daarbij geef ik geen standaard regeltjes of streng dieet, maar een advies gebaseerd op gezonde voeding, dat past bij jouw levensstijl. Daarbij houd ik rekening met jouw mogelijkheden, gewoonten, gezondheid, wensen en motivatie.

Ik vind het geweldig om te zien welke resultaten cliënten kunnen boeken en vooral wat voor effect dit heeft op hun gezondheid, zelfvertrouwen en kwaliteit van leven. Met een gezonde levensstijl worden ze vrolijker, fitter, nemen gezondheidsklachten af of verdwijnen zelfs. Ze staan sterker en positiever in het leven, met meer energie.

Kindereetcoach

Eetproblemen bij kinderen hebben mijn bijzondere aandacht. Ik vind het een leuke en belangrijke doelgroep. Bij de begeleiding van kinderen leg ik de focus op “eten met plezier”. Met behulp van spelletjes en kleurrijk informatiemateriaal van o.a. de kinder(di)eetcreactie betrek en adviseer ik de kinderen en ouders zo goed mogelijk.