Wat kan ik als kinderdiëtist voor je betekenen?

Als kinderdiëtist kan ik je helpen bij advies over gezonde voeding, vragen over groei en gewicht. Maar ook moeizame ontlasting, dunne ontlasting en peuterdiarree. Tevens ook over voedselallergie en/of -intolerantie, voeding tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Hieronder staan een aantal punten uitgelicht, voor meer informatie neem contact op met mij.

Advies over gezonde voeding

Als ouder vraag je je wellicht af of je kind voldoende eet en alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen krijgt. Ook door de ruime keuze in de voedingsmiddelen, al dan niet met een gezondheidsclaim, maakt het niet eenvoudig om als ouder de juiste voeding samen te stellen voor je kind. Belangrijk is dat de adviezen bij jouw kind passen.

Vragen over groei en gewicht

Het kan zijn dat een kind te zwaar is of juist ondergewicht heeft. Het is ook mogelijk dat een kind achterblijft in groei of een afbuigende groeicurve heeft. Soms eet een kind teveel, te eenzijdig, of juist te weinig.

Als kinderdiëtist kan ik helpen om de voeding aan te passen op de behoefte van jouw kind.

Moeizame ontlasting / dunne ontlasting / peuterdiarree

Heeft jouw kind vaak buikpijn, kan het niet goed poepen? Heeft jouw kind vaak diarree? Als kinderdiëtist kan ik onderzoeken welke voedingsfactoren mogelijk een rol spelen.

Voedselallergie / -intolerantie

Er kunnen lichamelijke problemen zijn waardoor jouw kind bepaalde voedingsmiddelen niet kan verdragen. Zoals melk, tarwe, pinda’s etc. Als kinderdiëtist let ik erop dat de voeding volwaardig blijft en niet onnodig belangrijke voedingsmiddelen uit de voeding worden geschrapt. Tevens help ik bij het zoeken naar alternatieven.

Voeding en zwangerschap

Goede voeding is altijd belangrijk en nog belangrijker tijdens de zwangerschap. Alleen via jou krijgt je baby voeding binnen. Alles wat jij eet en drinkt, gebruikt je lichaam om jou en je baby te voorzien van voedingsstoffen.Gezond eten is al vanaf het begin belangrijk; in de eerste maanden van je zwangerschap ontwikkelt de baby zich snel.

Vragen over bijkomende zwangerschapskwaaltjes

Naast algemene vragen over gezonde voeding, help ik je graag met vragen over bijkomende zwangerschapskwaaltjes. Want wat kun je het beste doen als je last hebt van misselijkheid? En kun je met de voeding iets doen tegen obstipatie, bloedarmoede of brandend maagzuur?

Borstvoeding/voeding van de moeder

Wist je dat de voeding van de moeder invloed heeft op de kwaliteit van de samenstelling van de borstvoeding? Wil je graag borstvoeding blijven geven, maar voel je je niet zo fit? Heeft je kindje een koemelkallergie en geef je borstvoeding?

Als kinderdiëtist kan ik je adviseren over jouw eigen voeding. Zodat je kindje de meest optimale borstvoeding kan blijven krijgen. En als je liever flesvoeding geeft, kan ik je hierover informatie geven.