Orthomoleculaire voeding Paleo dieet

Orthomoleculaire voeding Paleo dieet

Orthomoleculaire-, natuur-, paleo- en oer-voeding. Deze termen betekenen eigenlijk hetzelfde, namelijk voeding gebruiken om je gezondheid te beïnvloeden. Wie wil dit nou niet? Hieronder een specifieke uitleg wat Orthomoleculaire voeding Paleo dieet precies inhoud.

Betekenis Orthos

Orthos is het Griekse woord voor juist. Moleculair betekent de moleculen betreffende. Met Orthomoleculaire voeding Paleo dieet wordt bedoeld: een voeding waarin alle vitale voedingsstoffen optimaal aanwezig zijn voor een goede gezondheid. Zoals eiwitten, vetten, koolhydraten en vooral vitaminen, mineralen en andere bio-actieve voedingsstoffen.

Ik richt me op de relatie tussen voeding en gezondheid. Daarin heb ik me gespecialiseerd in wat voeding betekent voor het optimaal functioneren van alle lichaamsprocessen. Hoe voeding als medicijn kan dienen. En hoe deze de gezondheid positief kan beïnvloeden. Deze specialisatie wordt orthomoleculaire diëtetiek of geneeskunde genoemd.

Snel en efficiënt de balans herstellen

Een gezond lichaam is in staat om zelf snel en efficiënt de balans te herstellen, nadat het uit evenwicht geraakt is. Fysieke of psychische stress, problemen van een orgaan of enzymsysteem kunnen leiden tot immunologische, neurologische, psychologische en zelfs sociale ontregelingen.

Algemene dagelijkse hoeveelheden (ADH’s)

Het doel van orthomoleculaire voeding is het streven naar het binnenkrijgen van de optimale hoeveelheden voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Aangezien er bij het berekenen van de algemene dagelijkse hoeveelheden (ADH’s) geen rekening wordt gehouden met de eerder genoemde factoren die kunnen meespelen, liggen de optimale hoeveelheden een stuk hoger.

Ook is de ADH voor iedereen verschillend. Omdat hierbij onder andere milieu-invloeden, stress, werksituaties en de werking van de organen meespelen. Door een combinatie van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen kan het lichaam gezonder blijven. Èn zelfs weer gezonder worden.

Advies van de orthomoleculair diëtist

De orthomoleculair diëtist is door deze opleiding in staat verbanden te zien tussen bepaalde klachten en uw voedingspatroon. Deze verbanden worden uitgelegd. En in overleg met jou wordt de voorgestelde therapie besproken. Dit betekent meestal naast het aanpassen van de voedingsgewoonten ook een advisering tot het gebruik van bepaalde voedingssupplementen.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen bevatten vitaminen, mineralen, vetten en andere bioactieve stoffen die normaal ook in de voeding voorkomen. Ze kunnen nooit een volwaardige voeding vervangen. Deze zijn hooguit bedoeld als (vaak tijdelijke) aanvulling hierop. Ik verkoop de supplementen niet zelf, daarvoor verwijs ik je naar de normale verkoopkanalen.

Wil je een begeleiding krijgen die meer gericht is op de orthomoleculaire voedingsleer, dan kan je daar bij het maken van een afspraak naar vragen.

De specialisaties van KernGezond

  • Diabetes
  • Hart- en vaatziekten
  • Overgewicht
  • Ondergewicht en ondervoeding
  • Orthomoleculaire voeding / Paleo dieet
  • Emotie-eten
  • Maag- en darmproblemen

Als diëtist van KernGezond geef ik adviezen en informatie over voeding die bij je past en hierbij hou ik rekening met de mogelijkheden en omgeving. Voor specifieke dieet- en voedingsvragen kun je bij mij terecht voor advies en begeleiding. Ik maak hierbij altijd gebruik van de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied. Van groot belang is dat het plezier in eten voorop blijft staan!

Klik hier om een afspraak te maken.