Overgewicht

Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Een te hoog gewicht kan leiden tot vele klachten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes (suikerziekte), gewrichtsklachten en kortademigheid. Naast lichamelijke klachten zijn er ook psychosociale gevolgen. Iemand kan zich onzeker voelen, zich gediscrimineerd voelen of zelfs depressief worden.

Overgewicht heeft lang niet altijd te maken met te veel eten en te weinig bewegen. Er zijn vele factoren (biologisch, psychologische en/of sociale) die kunnen bijdragen. In veel gevallen kan er ook sprake zijn van een gecombineerde oorzaak waarbij de aanleg biologisch is, maar waarbij bijvoorbeeld de sociale omgeving, zoals de familie of de supermarkt om de hoek, ook veel invloed hebben.

Er is dus niet altijd een oorzaak aan te wijzen van overgewicht en obesitas, dat maakt het gewichtsverlies ook zo moeilijk. Bij ieder individu met overgewicht spelen biologische en/of sociale en/of psychologische factoren een rol, telkens in een andere verhouding of mate en op een andere wijze. Daarom kijken we samen naar jouw situatie en de redenen van je overgewicht en naar welke voeding het beste bij je past, hierbij houd ik rekening met jouw mogelijkheden. Met een goed advies voor andere voeding, leefstijl en beweging, kun je geleidelijk afvallen. Alleen zo heb je de grootste kans dat je ook op gewicht blijft.

De specialisaties van KernGezond

  • Diabetes
  • Hart- en vaatziekten
  • Overgewicht
  • Ondergewicht en ondervoeding
  • Orthomoleculaire voeding / Paleo dieet
  • Emotie-eten
  • Maag- en darmproblemen

Als diëtist van KernGezond geef ik adviezen en informatie over voeding die bij je past en hierbij hou ik rekening met de mogelijkheden en omgeving. Voor specifieke dieet- en voedingsvragen kun je bij mij terecht voor advies en begeleiding. Ik maak hierbij altijd gebruik van de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied. Van groot belang is dat het plezier in eten voorop blijft staan!

Klik hier om een afspraak te maken.