Maag- en darmproblemen

Je maag en je darmen vormen samen je maag-darmstelsel en is samen met je mond en slokdarm verantwoordelijk voor je spijsvertering ofwel voedselvertering. De belangrijkste functies zijn; opname van energie uit voedsel, opname van voedingsstoffen en de uitscheiding van afvalstoffen. Een optimale spijsvertering verloopt probleem- en pijnloos.

Als er echter iets mis gaat met je spijsvertering, dan ontstaan er klachten zoals brandend maagzuur, verstopping, opgeblazen gevoel, buikkrampen, winderigheid, diarree of een prikkelbare darm (PDS). Niet zo vreemd dus dat voeding ook een directe invloed heeft op maag- en darmproblemen.Ook stress en te weinig bewegen hebben invloed op de werking van maag en darmen.

Door aanpassingen in je eetgewoonten en leefstijl kunnen veel klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Een vezel- en vochtadvies en tips over leefstijl kunnen verstopping voorkomen of verhelpen en de klachten bij een prikkelbare darm verlichten. Ook bij regelmatig terugkerende diarree of maagklachten is het zinvol om de voeding en leefstijl onder de loep te nemen. Ook dan is een voedings- en leefstijladvies van een diëtist onmisbaar.

De specialisaties van KernGezond

  • Diabetes
  • Hart- en vaatziekten
  • Overgewicht
  • Ondergewicht en ondervoeding
  • Orthomoleculaire voeding / Paleo dieet
  • Emotie-eten
  • Maag- en darmproblemen

Als diëtist van KernGezond geef ik adviezen en informatie over voeding die bij je past en hierbij hou ik rekening met de mogelijkheden en omgeving. Voor specifieke dieet- en voedingsvragen kun je bij mij terecht voor advies en begeleiding. Ik maak hierbij altijd gebruik van de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied. Van groot belang is dat het plezier in eten voorop blijft staan!

Klik hier om een afspraak te maken.